آموزش, مقالات

آموزش نصب بلندگو سقفی

آموزش نصب بلندگو سقفی - مجله آوازک

آموزش نصب بلندگوی سقفی

با سلام خدمت همراهان عزیز فروشگاه آوازک، با مقاله آموزش نصب بلندگو سقفی همراه شما در مجله آوازک هستیم.

برای نقد و بررسی و خرید می توانید به لینک بلندگو سقفی مراجعه کنید.

اگر شما تعدادی اسپیکر سقفی خریداری کردید و تمایل دارید که اسپیکر سقفی خود را در محل مورد نظر نصب کنید، می توانید با این آموزش همراه باشید تا طریقه ی نصب این باند را بیاموزید. فقط توجه داشته باشید پس از نصب، امکان جابجایی اسپیکرها را نخواهید داشت و بهتر است حتما از نصابان ماهر برای این کار استفاده کنید. برای مشاوره رایگان و دریافت خدمات نصب حتما با آوازک تماس بگیرید.

سوالات مهم پیش از نصب باند سقفی

سوال اول) تعداد اسپیکرهای مورد نیاز و جایابی برای آن‌ها

برای نصب باند سقفی، در ابتدا باید بدانید که چه تعداد اسپیکر را در کجای سقف باید نصب کرد؟

این مورد بسته به سایز ووفر باند، متراژ و عوامل مختلف، متفاوت است. همچنین باید گفت قراردادن این محصولات در گوشه ها یا نزدیک به دیوار باعث می‌شود صدای بی‌کیفیتی داشته باشید. اگر ارتفاع سقف شما بسیار بلند یا بسیار کوتاه است، بهتر است به جای نصب اسپیکر سقفی به فکر استفاده از بلندگوی دکوراتیو یا ستونی باشید، چرا که صدای خوبی دریافت نخواهید کرد. برای مثال اسپیکر سقفی در ارتفاع 270 سانتی متر، صدای مناسبی به شما خواهد داد.

سوال دوم) فاصله بین باندها باید چقدر باشد؟

این مورد بسته به اینکه سایز ووفر بلندگوی شما چقدر است یا متراژ شما چقدر است و موارد دیگر می‌تواند متفاوت باشد. نکنته مهمی که در این بخش وجود دارد این است بهتر است باندها به صورت جفتی چیدمان شوند تا صدای بهتری را بتوانیم دریافت کنیم. زمانی که جای مناسب نصب را پیدا کردید می‌توانید آن را علامت‌گذاری کنید.

برای آنکه صدای استریو از باندهای سقفی دریافت کنیم، حداقل فاصله بین هر دو بلندگو را باید دو متر در نظر بگیریم. فرض کنید، یک اتاق دارید که 36 متر مربع است و ارتفاع آن 3 متر است، برای این فضا باید 2 عدد بلندگوی 20 وات یا 30 وات را در یک سمت به گونه‌ای قرار دهیم که 3 متر از دیوار و 2 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند. راه دیگر این است که بلندگوهای 20 وات و یا 10 وات را در فاصله 2 متری از دیوار قرار داده و چیدمان چهار عدد بلندگو را در فاصله دومتری از دیوار انجام می‌دهیم. این کار صدا را یکنواخت خواهد کرد. البته بهترین راه این است که از مشاوران خبره در این کار مشاوره بگیرید، چرا که چیدمان باندها در متراژهای متفاوت و در محیط‌های مختلف متفاوت است.

سوال سوم) آیا محلی که برای نصب بلندگوی سقفی انتخاب کرده‌ایم، دسترسی مناسبی به کابل‌ها دارد یا خیر؟

کابل کشی باند سقفی اهمیت زیادی دارد.

سوال چهارم) آیا اسپیکر سقفی که انتخاب نموده‌اید، اکتیو است یا پسیو؟

در صورتی که باند سقفی انتخابی شما پسیو است، نیازی به کابل کشی سختی وجود نخواهد داشت و تنها نیاز به اتصال آن به آمپلی فایر است (اغلب باندهای سقفی موجود در بازار، از نوع پسیو هستند)، اما باند اکتیو سقفی، نیاز به سیم کشی از داخل سقف دارد.

سوال پنجم) چه نوع کابلی باید برای نصب استفاده شود؟

انتخاب کابل مورد نیاز به اندازه انتخاب باند سقفی اهمیت زیادی دارد، چرا که اگر کابل نامناسبی انتخاب کنید، صدای با نویز گوش‌های شما را آزار خواهد داد. کابل‌های دو هسته‌ای برای این کار مناسب‌ترند و در صورتی که طول کابل کشی شما زیاد باشد و از کابل معمولی استفاده کنید، قطعا افت صدا یا افت کیفیت صدا پیدا خواهید کرد. بنابراین کابل باکیفیت و با AWG پایین را فراموش نکنید تا هزینه خود را دور نریخته باشید.

مسئله مهم این است که آیا به راحتی می‌توان سیم‌ها را داخل سقف جایگذاری کرد یا خیر؟ در صورتی که در این مسئله، پیچیدگی وجود داشته باشد، حتما باید برای آن برنامه‌ریزی نمود.

سوال ششم) سقف شما از نوع کاذب است یا سقفی معمولی است؟

باندهای سقفی به دو گونه روکار و توکار ساخته شده‌اند. در صورتی که سقف شما کاذب باشد می‌توانید از نوع توکار استفاده کنید و در صورتی که سقف شما کاذب نباشد، استفاده از نوع روکار امکان پذیر است. اما باید توجه داشته باشید که عمق برش باندها نیز مهم است چرا که ممکن است عمق برش یک اسپیکر بسیار زیاد باشد و ارتفاع سقف کاذب زیاد، در این صورت شما باید باندهای دیگری را خریداری کنید که عمق برش کمتری داشته باشند.

سوال هفتم) رطوبت در محیط شما به چه اندازه است؟

استانداردهای رطوبتی تجهیزات الکترونیک و صوتی متنوع است، بعضی از باندهای سقفی ضد آب، برخی ضد رطوبت و برخی ضد گرد و غبار هستن و برخی نیز هیچگونه استانداردی ندارند. در صورتی که برای سقف استخر خود یا برای سرویس‌های بهداشتی خود به دنبال باند هستید، باید این مورد را در نظر داشته باشید.

سوال هشتم) نیاز به نصب اهمی داریم یا ولتی؟

کابل کشی انواع باند به چند مدل انجام می‌شود، اهمی، ولتی یا اهمی – ولتی. در صورتی که بلندگویی ترانس مچینگ داشته باشد، نیاز به کابل کشی ولتی است و در صورتی که فاقد ترانس مچینگ باشد، نیاز به کابل کشی اهمی داریم. در کابل کشی ولتی، کابل نباید حتما تا آمپلی فایر برود و اتصال از طریق زون بندی نیز امکان‌پذیر است. در مکان‌هایی که فضای بزرگی داشته باشند، از کابل کشی ولتی استفاده می‌گردد.

نصب بلندگو سقفی روکار

ابتدا سقف را کاملا چک کنید تا جای مناسبی برای نصب پیدا کنید. در محلی که برای نصب انتخاب کرده‌اید، سوراخ های مناسب ایجاد کنید و بلندگو را به سقف وصل کنید. بسیار مهم است که سیم ها را به گونه ای استفاده کنیدکه ظاهر زشتی به سقف و دیوارها ندهند.

نصب بلندگو سقفی توکار

پس از توجه به تمامی مراحلی که در بالا ذکر شد، برای نصب اسپیکر سقفی توکار ابتدا اقدام به اندازه گیری فطر بلندگو نمایید و سپس سقف را به همان میزان برش دهید. پس از آن، بلندگو را داخل سوراخ ایجاد شده قرار دهید و کابل ها را ار پشت سقف، رد نمایید.

 

ویدیو آموزش نصب اسپیکر سقفی

در ویدیوی بالا آموزش نصب اسپیکر سقفی را مشاهده کردید، امیدواریم که این آموزش مفید باشد.

سیستم صوتی فروشگاهی    سیستم صوتی کافی شاپ

1 دیدگاه در “آموزش نصب بلندگو سقفی

  1. صادق گفت:

    درود بر شما
    آموزش خوبی بود ممنون از سایت خوب آوازک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *